Μέσα στον διάβα των χρόνων που πέρασαν από το 1988 μέχρι σήμερα η ΣΧΟΛΗ μας από νήπιο που ήτανε τα πρώτα χρόνια των ρίψεων με τα στρογγυλά στρατιωτικού τύπου αλεξίπτωτα στην Ζώνη Ρίψεων του ΣΕΔΕΣ, μεγάλωσε, ενηλικιώθηκε και ωρίμασε, εκπαιδεύοντας μέχρι σήμερα περισσότερους από 2500 αλεξιπτωτιστές, πραγματοποιώντας περί τις 60.000+ ρίψεις αλεξιπτωτιστών συνολικώς.

Η εκπαίδευση που αρχικά ήταν αντίγραφο της Στρατιωτικής εκπαίδευσης από τον ιδρυτή μας τον θρυλικό κ. Ζουμή Ιωάννη, πέρασε σταδιακά στον τρόπο εκπαίδευσης που εφαρμόζεται σήμερα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Έτσι στις αρχές της δεκαετίας του '90 η Σχολή μας μόνη και πρώτη από εκείνη ακόμη την εποχή έβαλε σε εφαρμογή τις σημερινές σύγχρονες μεθόδους εκπαίδευσης της Επιταχυνόμενης ελεύθερης πτώσης AFF και του διπλού Αλεξιπτώτου TANDEM που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1999 από τον πρώτο Έλληνα πτυχιούχο της USPA Jump Master, Static Line Instructor, AFF Instructor, Tandem Instructor και Safety & Training Advisor Γιάννη Λυκάκη.

Η Σχολή μας επίσης καθιέρωσε τα τελευταίας τεχνολογίας παραλληλόγραμμα αλεξίπτωτα και τους μηχανισμούς αυτομάτου ανοίγματος του εφεδρικού αλεξιπτώτου με πλήθος ακόμη τεχνολογικών καινοτομιών στον τομέα της ασφάλειας των αρχαρίων αλεξιπτωτιστών, καταργώντας για πάντα την χρήση των απηρχαιωμένων στρογγυλών αλεξιπτώτων.

Σήμερα μετά από την ΤΕΡΑΣΤΙΑ αυτή εμπειρία - τεχνογνωσία μπορεί ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ και με ΑΡΙΘΜΟΥΣ να υπερηφανεύεται ότι συνεχίζει να είναι η καλύτερη, εμπειρότερη και ασφαλέστερη, ΝΟΜΙΜΗ Σχολή ελεύθερης πτώσης στην Ελλάδα, έχοντας στο προσωπικό της ΜΟΝΟΝ πτυχιούχους απόφοιτους της USPA με εμπειρία μετεκπαίδευσης και διπλωματικής στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Δ. Ευρώπη και στην Ελλάδα.

Το προσωπικό μας τολμά και αποκαλύπτεται μπροστά σας παραθέτοντας λεπτομερώς τις ικανότητες, τα εκπαιδευτικά πτυχία και το κυριότερο, τους ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ πιστοποίησής τους που είναι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΕΡΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (ΕΛΑΟ) και η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΜΟΥ (United States Parachute Association).

Η Ομοσπονδία (USPA) που εφεύρεσε και εξέλιξε τον Αλεξιπτωτισμό στα επίπεδα ελεγχόμενης και απόλυτης ασφάλειας που είναι σήμερα.

Και φυσικά δεν είναι ίδιες όλες οι Ομοσπονδίες Αλεξιπτωτισμού. Ούτε οι εκπαιδευτές που παράγονται ή "βαπτίζονται" σε κάποιες άλλες είναι ίδιοι. Άλλωστε αυτό είναι αυτονόητο και υπάρχει σε όλες τις εκφάνσεις των διαφόρων sports, αλλά και της ίδιας της ζωής μας.

Σιγά μην είναι ίδια η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (προπονητές και παίκτες) της Βραζιλίας, της Γερμανίας ή της Αγγλίας με την Σκοπιανή, της Ανδόρας ή της Βουλγαρίας. Η Ομοσπονδία Αλεξιπτωτισμού της USPA γιατί να είναι ίδια;