ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΜΟΥ UEP

ημέρα Κυριακή, 18 Μάρτιος 2012. Κατηγορία: Έφεδροι ειδικών δυνάμεων

XIII ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ UEP             

· Μια απόκρυφη σχεδόν σκέψη που έκανα ένα βροχερό απόγευμα του 2010 στην Στρατιωτική Λέσχη Πολυκάστρου και την εκμυστηρεύθηκα στο τότε προεδρείο της ΠΟΕΔ, εκανε πραγματικότητα αυτόν τον Αυγούστο ο Υποστράτηγος ΤΘ (ε.α) Μαυρουδής Ελευθέριος, σημερινός πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων.

· Ήταν νομίζω 1 ½ χρόνος πρίν, όταν ένα τηλεφώνημα που δέχθηκα από τον Στρατηγό ανέβασε αρκετά τους σφυγμούς στην καρδιά μου, και την ποσότητα της αδρεναλίνης στο αίμα μου.

- Γιάννη, η Ελλάδα έχει την προεδρία της UEP για το 2013 και σκέφτομαι να οργανώσω τους Πανευρωπαικούς αγώνες. Τί λες γι’αυτό;

Η απάντησή βγήκε χωρίς την απαραίτητη βουτιά στον εγκέφαλό μου, γιαυτό και αυθόρμητα απάντησα

- Στρατηγέ, η Ελληνική Αεροπορική Ακαδημία θα στηρίξει την προσπάθειά σας με όλα τα μέσα και τις γνώσεις που διαθέτει. Προχωρήστε!

Οι μήνες πέρασαν γοργά, οι επαφές μας πολλαπλασιάσθηκαν και ένα πρωί του Αυγούστου σχεδόν στο χάραμα, στο Αεραθλητικό Κέντρο του Πολυκάστρου στην πίστα των αεροσκαφών, παρατεταγμένοι σε στάση προσοχής τα μέλη των εθνικών ομάδων της Κύπρου, της Πολωνίας, της Ουγγαρίας, της Πορτογαλίας και της Γερμανίας άκουγαν με σεβασμό τους ήχους των Εθνικών ύμνων τους, παιγμένους από την μπάντα του Γ’ ΣΣ, ενώ άγημα επιδείξεων της 34 Μ/Κ Ταξιαρχίας απέδιδε τιμές στις σημαίες των συμμετεχόντων Ευρωπαικών κρατών.

· Οι αγώνες κύλισαν με επαγγελματικό ρυθμό, και βοηθούντος του καιρού, του Πυργου εναέριας κυκλοφορίας του αεροδρομίου Μακεδονία της Θεσσαλονίκης, του Ελληνικού Στρατού, της Αερολέσχης Κιλκίς και τoυ Μεγαλοδύναμου Θεού μας, τελείωσαν σε μιάμιση ημέρα χωρίς ενστάσεις, αντιδικίες, διαφωνίες, αποκλεισμούς ή άλλα δυσάρεστα που συνήθως παρατηρούνται όταν οι αγώνες είναι υψηλού ενδιαφέροντος και εμπεριέχουν και διαεθνικά χαρακτηριστικά.

· Ο αγώνας υποστηρίχθηκε με δύο από τα αεροσκάφη της Ελληνικής Αεροπορικής Ακαδημίας. Το επταθέσιο Cessna 206 Turbo και το τετραθέσιο Cessna 172 ανεβοκατέβαιναν ακούραστα χωρίς το παραμικρό πρόβλημα και έτσι περίσσεψε χρόνος , ώστε περατούμενος ο αγώνας, διετέθη ικανός χρόνος για αρχαιολογική περιήγηση των αθλητών και των συνοδών τους.

Δίον, αρχαία Πέλλα, τάφος Φιλίππου Β’, Αρχαιολογικό μουσείο Θεσσαλονίκης ήταν μερικά από τα μέρη που επισκέφθηκαν.

Όλοι ευχαριστημένοι, όλοι ευτυχισμένοι από την μοναδικότητα της απλόχερης Ελληνικής φιλοξενίας.

Συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν στην διοργάνωση και εκτέλεση των 13ων Πανευρωπαικών αγώνων Αλεξιπτωτισμού.

Ελλάδα είμαστε εμείς οι πολίτες της και με τις πράξεις μας αποδεικνύουμε σε όσους μας αμφισβητούν ότι είμαστε και θα παραμείνουμε όρθιοι και δυνατοί.

Για πάντα.

 

Social Bookmarks

Comments (0)

Leave a comment

You are commenting as guest.

Ακύρωση Submitting comment...

ΧΡΗΣΙΜΑ Links

Video YouTube

 

Social Media

Twitter Facebook flickr

Contact us

Μαρία Λυκάκη

Τηλέφωνο: 6944984312
email: hellenic_skydivers@yahoo.gr

eMail us