Εκτύπωση
PDF
05
Ιαν

Wind Tunnel Training

Ο επιταχυντής εκμάθησης της ελεύθερης πτώσης.

Το τέλειο εργαλείο για κάθε υποψήφιο Αλεξιπτωτιστή, που θα τον βοηθήσει να βελτιώσει, να επιταχύνει, ακόμη και να μειώσει τον αριθμό των αλμάτων που χρειάζονται για το πτυχίο A της USPA.

Επίσης πολύτιμο για πτυχιούχους που θέλουν να μάθουν γρήγορα τα μυστικά κάθε είδους ελεύθερης πτώσης (formation skydiving, freeflying κλπ).

Εκτύπωση
PDF
05
Ιουλ

Free Fall

 

Είναι η εκμάθηση της ελεύθερης πτώσης χρησιμοποιώντας αρχικά για την εξοικείωση και εκπαίδευση τα παραδοσιακά άλματα στατικού ιμάντος (2 αρχικά χωρίς καμμία άσκηση και εν συνεχεία  άλλα 3 τραβώντας όμως μια εικονική λαβή).


Με την ολοκλήρωση των 3 συνεχών αλμάτων Στατικού Ιμάντος, όπου ο εκπαιδευόμενος θα πρέπει να τραβήξει επιτυχώς μια εικονική λαβή προσαρμοσμένη στην θέση της αληθινής (η οποία ανοίγει το κύριο αλεξίπτωτο), θα μπορεί να κάνει το πρώτο άλμα ελεύθερης πτώσης, τραβώντας μόνος του την λαβή ανοίγματος του αλεξιπτώτου του.


Η μέθοδος αυτή ιστορικά είναι η πρώτη που εφαρμόσθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο και συνεχίζει ακόμη να χρησιμοποιείται κυρίως για το χαμηλότερο κόστος των αλμάτων της μεθόδου αυτής, ως επίσης και σε περιοχές ή σε περιόδους κακού καιρού χαμηλών νεφώσεων όπου η δυνατότητα πραγματοποίησης αλμάτων ύψους 10.000ft+ είναι περιορισμένη ή αδύνατη (χειμών - βόρειες χώρες κλπ).

Εκτύπωση
PDF
05
Ιουλ

Static Line

Ο παραδοσιακός τρόπος εκπαίδευσης ελεύθερης πτώσης από την εποχή της ανακάλυψης του Αλεξιπτώτου ως μέσου διάσωσης από τα ιπτάμενα μέσα.


Είναι ο πιό διαδεδομένος τρόπος εκπαίδευσης μέχρι σήμερα με πολλές χιλιάδες άλματα να γίνονται σε όλο τον πλανήτη ετησίως.
Βασικό γνώρισμα είναι ότι ο εκπαιδευόμενος κάνει άλματα solo χωρίς ο εκπαιδευτής να τον συνοδεύει εκτός του αεροσκάφους.


Η διαφορά από τα στρατιωτικά άλματα Στατικού ιμάντα συνίσταται στα εξής:
1. Το κύριο αλεξίπτωτο που χρησιμοποιείται είναι τελευταίας τεχνολογίας παραλληλόγραμμο
2. Στο εφεδρικό αλεξίπτωτο που είναι και αυτό παραλληλόγραμμο, υπάρχει μηχανισμός που το ενεργοποιεί αυτόματα στην περίπτωση που ο αλεξιπτωτιστής έχει πρόβλημα με το κυρίως αλεξίπτωτο
3. Η θέση εξόδου του σώματος είναι από το πρώτο άλμα η θέση "ελευθέρας"
4. Τα άλματα στατικού ιμάντος γίνονται ως εισαγωγικά, έχοντας σκοπό την εξομοίωση με τα πραγματικά άλματα ελεύθερης πτώσης που θα ακολουθήσουν


Στα αρχικά στάδια της εκπαίδευσης (5 άλματα) το άνοιγμα του αλεξιπτώτου γίνεται αυτόματα (άλματα Στατικού Ιμάντος), εν συνεχεία χειροκίνητα από τον ίδιο αλεξιπτωτιστή, τραβώντας την λαβή ανοίγματος του αλεξιπτώτου μόνος του (άλματα ελεύθερης πτώσης).

Εκτύπωση
PDF
05
Ιουλ

AFF

Η εξέλιξη της εκπαίδευσης για την ελεύθερη πτώση.
Ανακαλύφθηκε περί τα μέσα της δεκαετίας του 1980 και έκτοτε έχει γίνει ο δημοφιλέστερος, αλλά και ο γρηγορότερος τρόπος για να μάθει ο αρχάριος την ελεύθερη πτώση.
Απόλυτα ασφαλής τρόπος όταν οι εκπαιδευτές είναι κατάλληλα εκπαιδευμένοι και πιστοποιημένοι.

Εκτύπωση
PDF
05
Ιουλ

Tandem

Το μεγαλύτερο υψηλότερο και με μεγαλύτερη διάρκεια παραγωγής ενδορφίνης και αδρεναλίνης ROLLER COASTER ή ΤΡΑΙΝΑΚΙ ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ του πλανήτη!
50'' καθαρή ελεύθερη πτώση.
50'' καθαρή απερίγραπτη απόλαυση.
50'' καθαρή super extreme κατάσταση χωρίς κίνδυνο.
Ο γρηγορότερος και οικονομικότερος τρόπος να ΖΗΣΕΙΣ την ελεύθερη πτώση.

Περισσότερα Άρθρα...